Zapraszam .. -->
http://www.youtube.com/
SORRY ZA BŁĄD ORTOGRAFICZNY NA SAMYM POCZĄTKU ! ZORIENTOWAŁAM SIĘ DOPIERO PO PRZETWORZENIU FILMU NA YOUTUBE SORY RAZ JESZCZE HEHE
Dodatkowo dla Was stopnie wysmażenia steka
Blue–stek bardzo krwisty - stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe.
Rare-stek krwisty - słabo wysmażony– mięso czerwone w środku z rozpoczętym procesem ścinania białka, czerwone ‘krwiste osocze’.
Medium rare–stek średnio krwisty-mięso w środku zmienia kolor na jaskrawo czerwony, a osocze delikatnie brunatnieje.
Medium–stek średnio wysmażony–osocze po naciśnięciu jest już brunatnawe, mięso jeszcze bardziej jędrne.
Medium Well–stek dobrze wysmażony–pod dotknięciem stek jest twardawy i elastyczny.
Well done–stek bardzo dobrze wysmażony–mięso brunatne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz